Zomer- en Winterbanden

Als "huismerk" voeren wij het bandenmerk Nokian Tyres ®.

aq_block_4

Zomerbanden

De banden vormen het enige contact tussen u en het wegdek. De banden zijn daarom één van de belangrijkste onderdelen van uw auto. Wij als specialist adviseren u wat voor uw auto de beste band is.

U heeft bij Hoekstra Banden Service de keuze uit alle merken banden. Een van deze merken voeren wij als huismerk; Nokian, waarvan we de populaire maten altijd op voorraad hebben. Dit merk levert naast hoogstaande techniek tevens een mooi prijskaartje.

U kunt naast autobanden bij ons ook terecht voor motor-, camper-, caravan-, aanhangwagen- en kruiwagen banden. Alle banden worden daarbij vakkundig gemonteerd en gebalanceerd.

Uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor een band reparatie.

Winterbanden

Winterbanden worden geadviseerd te monteren zodra de "R" in de maand is.

Waar zomerbanden bij dalende temperatuur hard en stug worden, blijven winterbanden door de bijzondere rubbersamenstelling (o.a. silica), juist elastisch en flexibel bij lage temperaturen.

Winterbanden bieden dan veel meer grip en dus veiligheid.
Als de temperatuur daalt tot +7°C zijn de prestaties van winterbanden al superieur.

Wat doet de winterband?

Wanneer u winterbanden laat monteren onder uw auto krijgt u meer grip op de weg. Het speciale profiel (de lamellen) van een winterband zorgt voor een snellere afvoer waardoor u de kans op aquaplaning aanzienlijk vermindert en bij sneeuwval wordt het sneeuw uit het profiel gewerkt zodat het niet vast in het profiel komt te zitten.

De nieuwe generatie winterbanden is bijna net zo geruisloos en comfortabel als zomerbanden.

aq_block_9

4 Seizoenen banden

Andere benamingen voor de 4-seizoenenband zijn all-season- of all weatherband. De banden hebben de kenmerken van zomerbanden en winterbanden in één, al blijft het natuurlijk een compromis.

De 4-seizoenenband heeft onder winterse omstandigheden beduidend betere rijeigenschappen dan een zomerband, maar presteert echter wel minder dan een volwaardige winterband. Niet alle 4-seizoenenbanden zijn goedgekeurd als winterband. Let daar dus op, bijvoorbeeld als je met de auto op wintersport gaat.
4-seizoenenbanden een goed alternatief voor automobilisten die niet twee keer per jaar van banden willen wisselen.

aq_block_14

Veilig op weg

Door in het najaar over te schakelen op winterbanden en in het voorjaar op zomerbanden bent u veilig op (de) weg.

U voorkomt autoschade en verlies van no-claim.
Zo gaat het verhogen van de veiligheid samen met het besparen van kosten!

Secured By miniOrange